Icke-bindande och kostnadsfritt för dig

CTC Värmepump

Funderar du på att investera i en CTC värmepump?

CTC Ferrofil är en värmepumpsleverantör som startade i Göteborg 1923. Namnet CTC kommer både från initialerna Celsius, Tellander och Clarin, samt från frasen "Cum Tentatione Corrigendi", vilket på latin betyder "för ytterligare förbättring".

Idag är CTC en del av NIBE Climate Solutions. Förutom värmepumpar tillverkar de även varmvattenberedare, elpannor och stora beredare.

Hur fungerar en CTC värmepump?

CTC luft-vatten-värmepumpar och CTC vätska-vatten-värmepumpar är de två olika produkterna som CTC tillverkar. Skillnaden ligger i varifrån de hämtar värme, men båda används i samband med vattenburen värme. De kan också ge dig varmvatten i kranen.

En luft-vatten-värmepump hämtar värme från luften. Utedelen monteras vanligtvis på husväggen utomhus.

I värmepumpen finns en köldmedium med en lägre kokpunkt, som förångas och genomgår en kompressor som skapar tryck. Detta genererar värme som används för att värma upp vatten som distribueras via rör och värmer upp golvet eller radiatorerna.

En värmepump ger effektiv uppvärmning och kan spara upp till 75 procent av dina kostnader för uppvärmning av ditt hem.

En vätska-vatten-värmepump fungerar på liknande sätt, men hämtar värmen från andra källor för energi än luften. Det kan vara bergvärme, jordvärme eller sjövärme.

Tillbehör till CTC värmepump

CTC värmepumpar levereras med en app som heter CTC Connect+. Med den kan du styra din värmepump och använda andra energifunktioner i ditt hus.

Med ytterligare tillbehör kan du få extra funktioner. Till exempel kan värmepumpen fungera som luftkonditionering när det är varmt i huset om du köper fläktkonvektorer.

På så sätt kan du få en bekväm inomhustemperatur året runt och få ännu mer nytta av din investering.

CTC värmepump har det de kallar Energyflex och en pekskärm. Energyflex ger dig möjlighet att kombinera värmepumpen med andra energikällor, som solvärme eller vattenmantlad vedspis.

Om du har en pool kan du använda Energyflex för att typ värma upp poolen under sommaren.

Hitta återförsäljare med bästa erbjudandet på värmepump

Om du planerar att investera i en värmepump är det bra att få en överblick över marknaden. Det kan du enkelt göra genom att fylla i vårt formulär.

Vi skickar sedan din förfrågan till flera värmepumpsleverantörer som kommer att kontakta dig med sina erbjudanden. På så sätt får du hjälp att hitta vilka produkter som passar ditt hem och dina behov.

Du väljer den bästa värmepumpen till bäst pris. Vår jämförelsetjänst är gratis att använda och alla offerter du får är icke-bindande.

Har du redan en befintlig värmepump i ditt hem? Kom ihåg att det är olagligt att demontera den själv, precis som det är olagligt att installera den själv.

Därför kan det vara bra att involvera professionella så tidigt som möjligt i processen, eftersom du förr eller senare måste kontakta dem för att installera värmepumpen. En kostnadsfri inspektion är vanligtvis möjlig, vilket gör att du slipper mycket av arbetet med att själv hitta rätt värmepump.

Detta tar inte mer än 2 minuter av din tid.
Få offerter på värmepump från upp till 4 leverantörer och hitta den bästa modellen till rätt pris.

Detta tar inte mer än 2 minuter av din tid.

Få offerter på värmepump från upp till 4 leverantörer och hitta den bästa modellen till rätt pris.
Betygsätt vår tjänst
Betygsätt den här tjänsten genom att klicka på det antal stjärnor du tycker att vi förtjänar.